Hřebíček mletý od 100 g
Pochází z Moluckých ostrovů v Indonésií. O hřebíček byl ve středověku sveden boj mezi Nizozemskem a Francií. Hřebíček tehdy sloužil jako platidlo. Hlavní složkou hřebíčkové silice je augenol, sloučenina která má lokálně anestetické účinky, proto se používá v zubním lékařství. Hřebíček má originální chuť i vůni. Použití v kuchyni je široké od svařeného vína, kompotů, přes masa, omáčky, slané i sladké pokrmy, po obyčejnou rýži.
Detailní popis produktu
Pochází z Moluckých ostrovů v Indonésií. O hřebíček byl ve středověku sveden boj mezi Nizozemskem a Francií. Hřebíček tehdy sloužil jako platidlo. Hlavní složkou hřebíčkové silice je eugenol, sloučenina která má lokálně anestetické účinky, proto se používá v zubním lékařství. Hřebíček má originální chuť i vůni. Použití v kuchyni je široké od svařeného vína, kompotů, přes masa, omáčky, slané i sladké pokrmy, po obyčejnou rýži.
Menší verze je balena do uzavíratelného obalu z kraft papíru. Kilogramové balení je baleno v průhledném plastovém sáčku se svárem.